Dödens grupp

Dödens grupp! Åh, det låter det. Vad kan det handla om tro. Tortyravdelning på Gountanamobasen? En ny terroristgrupp som slagit till med vansinnesdåd och dödat en massa oskyldiga? Ett nytt kriminellt gäng som bildats på landets fängelser och som inte skyr några medel när de utför sina handlingar i samhället när de väl blivit frigivna?

Nä, det handlar om fotoboll. Om EM lottningen. Sverige slapp med nöd och näppe undan dödens grupp. Värst vad de tar i sportjournalisterna. Dödens grupp. Herregud, det handlar ju bara om fotboll. De tar ofta i något så in i bängen sportjournalisterna, använder sådana dramatiska utryck. Varför? Har de något hävdelsebehov eller? Behöver de förstärka med språket på det viset för att det ska få rättfärdigande?

Bortsett från att jag tycker att det är ett extremt löjligt utryck att använda i ett sådant här sammanhang så funderar jag på vad som är så döden med den gruppen. När sista lottningen skedde så var det Sverige och Italien som inte hade fått sina grupptillhörigheter ännu. I det som nu kallas för dödens grupp låg Holland, Frankrike och Rumänien. Okej, till och med jag vet att Holland och Frankrike anses som bra fotbollsnationer, men Rumänien? Är de så dödens bra på fotboll eller? Nu hamnade Italien där och det blev då tre bra lag och ett mindre bra.  Men med Sverige där hade det blivit blivit två bra lag, ett halvbra och ett mindre bra. Så okej, en tuff grupp för Rumänien som det blev nu, men det hade ju knappast blivit någon dödens grupp för Rumänien bara för att Sverige hade hamnat där. För ärligt, så djälva bra på fotboll är inte Sverige. Men vi tycks tro det.  Nu har vi istället Spannien, Grekland och Ryssland. Vet inte om det är så mycket mindre döden det jag. Spannien anses vara mycket bra, Grekland vill så vitt jag minns ha vunnit ett VM eller EM eller vad det nu var för några årsedan. Inte fy skam. När gjorde Sverige det sista? Ryssland vet jag inte, men det känns som att det är ungefär lika mycket dödes grupp det som det andra.
Jösses säger jag bara.

För övrigt gick pralinmakandet hyfsat i fredags. Jag köpte ingen silikonform då, tyckte att de var lite för dyra för att bara gå hem och testa med, så jag stod där och vred på dem en stund och insåg att islådorna till frysen är ganska lika. Så jag testa med dem. Inte helt lätt, men jag fattade principen, lyckades att temperera chokladen och få pralinerna att släppa från islådan. Så nu ska jag köpa en riktig form, vilket jag kan meddela för de nyfikna som undrar (Pia tex) att jag ska göra på Panduro. Jag hoppas i alla fall att de har billigare än på Cordon Bleu för 280 pix för en form tyckte jag var lite väl dyrt. Det går oxå åt massor av choklad för att gjuta, då fan vet om de inte bli billigare att gå på NK och köpa dem, men det är ju inte lika kul och det blir inte samma wow faktor på julafton då.

För övrigt kan jag meddela att lingonkola är julens favis. Gud så god!

Fridens!

RSS 2.0