En summering...

Inte nog med att jag lider av althzimers light, jag är dessutom synskadad verkar det. Selectiv syn. För i några dagar har jag tänkt att jag ska ringa pastorsexpen hemma för att få veta vem som är vår kantor på bröllopet och jag satte till och med upp en lapp på skärmen där det står stort och tydligt vilken dag det är telefontid och nr. Vad gör jag i går då, mellan 15-17? Ja, inte fan ringer jag till pastorsexpen inte. *suckar*  Jag blir så otroligt trött på mig själv ibland.

Märks att jag behöver semester nu. Och nu är det faktiskt bara timmar kvar. Tack gode gud! Det har varit en lååååång juli. Fast jag sörjer inte just att jag inte har varit ledig med det här pissiga vädert. Nu hoppas jag bara att metrologen på svt i går hade rätt och att det kommer sol och värme i mitten av nästa vecka och över helgen. Syrran kommer hit då, och med tanke på hur det har regnat i England så kan hon behöva lite sol här. Och så blir det så mycket trevligare om vi kan vara ute lite istället med lillkillen. Äntligen så kommer de hit, saknar den lilla parveln så. Nu går han oxå, så det lär ju bli higlife nästa helg.

Annars kan man sumera juli månad med att jag själv har gjort av med 3000 sidor papper och en 1/4 dels skrivarpatron, gått in min bröllopsskor, surfat alldeles förmycket på bröllopstoget, bakat 4 långpannor med kakor till mina kollergor att ha i min frånvaro (bakar en gång i veckan till ett gemensamt fika) och att så här segt att gå till jobbet har det aldrig varit.

Jag hade tänkt att dagens blogg skulle bli rolig och lite underfundig, varje kväll snurrar de av roliga bloggämnen, men när jag sätter mig - tomt. Så jag får nog ha block och penna liggande vid sängen och skriva upp sakerna som fladdrar igenom huvudet så återkommer jag om någon dag eller så med något kul ämne.


Hoho, någon där?

Det nästan ekar här på jobbet nu. Vi är två av 15 som jobbar och sitter i varsin kontorsdel. Så jag är mer eller mindre ensman på jobbet eftersom han dessutom mest är ute och springer hos entreprenörerna. Lite ensamnt kanske eftersom det kommer vara så här i två veckor till tills jag går på semester. Åh, du ljuva semester du är allt bra långt bort!

Men det har sina fördelar att vara ensamn på jobbet oxå. Man behöver inte ha störtbrottom till jobbet och tidiga möten. Det går att slöa lite på morgonen och ändå hinna gå och simma. Idag var det ljuvlig att simma de 1000 meterna när halva bassängen blivit extra uppvärmd av solen (utomhusbad). Man blir inte störd i det man håller på med så saker och ting går onekligen fortare att genomföra nu än med 10 kollegor som pockar på ens uppmärksamhet. Och man kan poppa musik på datorn vilken jag annars inte kan eftersom vi sitter i landskap. Ganska trevligt, kan man kanske blir lite uppdaterad på lite ny musik. När man inte lyssnar alls på radio eller tittar på MTV, VH-1 eller någon annan musik tv så känns det som man liksom tappar kollen.

Fast det är lite tråkigt att inte ha någon att fika med. Eller prata med alls. Och det är skitkallt på kontoret oxå, trots att vi inte har någon kyla i kåken. Det är ju så att jag måste gå ut och ta en värmande promenad för att inte frysa ihjäl på dagarna. Kanske ska ta med jeansen och ha de på kontoret och byta om här på dagarna om det ska fortsätta vara fint väder. Ja, och så blir jag extremt offektiv när jag har lite att göra. Det lilla jag har att göra är inget kul och då fördriver jag tiden med att surfa lite, ta värmande promenader, blogga och formulera beskrivningar av bröllopsgästerna. Så man kanske skulle ta sig i kragen och fixa lite med lokal arkivet.

Eller gå på lunch kanske?

Fridens!


Sömnbehov

Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt. Lovar mig själv det. Dyrt och heligt. Att jag sedan har lovat mig själv det både i måndags och tisdags det låtsas jag inte om. Och högst förmodligen kommer jag inte att komma i säng innan 22 i kväll heller.

Och nu asgarvar en hel del av mina vänner och familj. Innan 22?? kan man lägga sig då? Jodå, det kan man om man har ett sömnbehov på minst 8 timmar per natt. Har nog eg ett sömnbehov på 10 timmar per natt, men då blir livet bara så himla tråkigt. Så jag lever med målet att sova 8 per natt. Går ju då sisådär. För det första är jag kvällsmänniska. Eg kommer jag inte igång fören vid halv tio och då kan jag sätta mig och skriva texter, redigera bilder, skriva protokoll, städa, stryka, se på film, läsa böcker, plocka undan i köket, ha lite ansiktsvård osv och hålla igång till sådär halv två. Problemet är bara att gör jag det så blir det knappast några 8 timmar per natt eftersom jag måste gå upp på morgonen. Men skulle jag få styra mitt liv annorlunda så skulle jag gå och lägga mig vid halv två, gå upp halv tio börja jobba vid 11 och sluta vid 19. Det skulle nog passa min dygnsrytt bättre. Men inte min arbetsgivare.

usch vad man styrs av annat i sitt liv eg. Varför kan vi inte ha ett samhälle som gör det lättare att leva som det passar en? Jag kan iofs oxå se massa hinder för det, men samtidigt så tror jag mycket handlar om inskränkthet. För mitt jobb tex, mycket av det kan jag sköta när jag är själv på kontoret. Jag har inte ett jobb där jag hela tiden måste ha kontakt med andra. Visst behöver jag få tag i folk i tjänsten, men nog sjutton skulle jag hinna det på eftermiddagen tex och sedan kunna sitta och skriva och fixa med annan admin under de tidiga kvällstimmarna. Men nej, så funkar det inte.

Men åter till mina kvällsrutiner. Igårkväll blev jag uppe längre än planerat eftersom jag först fastnade i instruktionsboken till min nya kamera som jag fick i födelsedagspresent av J. En Canon Ixus 950! Mycket najs. Och jag är en sådan som sätter mig ner med min nya teknikpryl och läser instruktionsboken. Och där fastnade jag i går. Och sedan fastnade jag i Gilmor Girls. (Tv-serie på 5an.) Och vips så var klockan 22. Och vi masar oss i säng. Och ligger och pratar till 22.30. och sedan läser jag lite och vips så var klockan 23.15. Fan. Mindre än 8 timmar igen. Å andra sidan kan inte livet bara bestå av jobb, äta och sova. Lite annat måste man få göra. Önskar bara jag kunde ha mina föräldrars sömnbehov som i veckorna består av typ 6 timmar per natt och på helgen 8.

Fridens!

Banka på grodor och må illa

Jag hatar karuseller och berg-o-dalbanor! Jag har inte satt min fot på en åkattraktion sedan jag gick i 6an och var på skolresa i Köpenhamn och åkte berg-o-dalbanan där. Jag mår illa när jag står på marken och tittar på barnkaruseller. Inte sedan 12 årsåldern alltså. Förens igår...

.... då jag var på Grönan och åkte Kvasten, berg-o-dalbanan och Katapulten. Fy fan, det gör jag aldrig om!

Varför undrar du kanske då, om jag nu hatar sådan, sätter jag mig inte bara i en av dessa attraktioner utan tre?! Anledning: jag vägrara vara en party pouper på min egen möhippa.

Mina underbara kvinnliga kolloger överraskade mig nämligen i går med en möhippa som innefattade champange på Niki bar och sedan femkamp på Grönan och så middag på Kryddhyllan. Jag tror ju nämligen inte att det blir någon möhippa för mig eftersom mina vänner och syster är så utspridda i landet (och england) och faktiskt inte känner varandra, men det är helt okej. Men mina kollegor tyckte att gifta sig utan hippa, det gick inte. Så de har istället planerat det här i smyg här på kontoret och jag har inte märkt ett dugg.

Vi sitter i landskap och jag börjar inse hur väl jag kan sluta mig i min egen bubbla när jag sitter och jobbar. För de senaste veckorna har jag missat att ölen som jag ordnademed och som vi skulle gå ut och ta hela jobbet i tisdags för att fira att det är semester eg var ett förtäckt litet firande av mitt bröllop och överlämnande av bröllopspresent (125 euros som ska användas till middag, snacka om gulliga kollegor!!!) och samtidigt missade jag att vinkvällen jag och Karro skulle ha i gårkväll eg var en hippa.

Hur som helst, jag och Karro styrde stegen till Nikibar för att starta där med lite champange. "Och titta där ser jag två av de andra tjejerna från jobbet. Vilket sammanträffande....eller vänta....jaha, nu förstår jag! " Tog någon sekund.  Så vi började med champange där och sedan blev det femkamp på Grönan. Har aldrig gjort det förut men velat och nu blev det då av. Jättekul. Vann gjorde jag då rakt inte, allt går ju ut på att sikta och träffa och det är jag superdålig på. Men vad spelar det för roll, vi hade kul och jag fick alla vinster ändå! :-) Inkl vinsten från chokladhjulet, 2 kg choklad!!! (Och nej A, du får ingen! ;-) )  Så det ligger väl en 10 chokladkakor på mitt skrivbord med uppmaningen "Ät upp mig" skrivna på dem. Jag kan för fan inte äta upp 2 kilo choklad. Inte ens med Js hjälp.

Det var jättekul och jag blev verkligen så rörd över att mina kollegor varav vissa har jag inte känt så länge, ordnarde detta för mig. Men jag kommer inte åka några mer attraktioner för resten av livet nu. Jag har bara fått bekräftat att behållningen med Grönan är att ta lotter, banka på grodor, skjuta vattenpistol, kasta bollar, äta mjukglass, spela på choklad hjul och se när andra mår dåligt, inte åka några karuseller!

Fridens!

Att längta eller leva i nuet

Idag blir det lite bröllopsskriverier, för i går var vi och beställde våra ringar. :-) Kul, men inte i närheten så roligt som när jag får börja gå runt med den på fingret. J frågade igår när vi gick ifrån butiken "är du nöjd nu?" och svaret var såklart "nej". För hur kan jag vara nöjd när ringen inte kommer fören om två veckor och jag inte får börja ha den påmig fören om 7? Jag vill ju ha den på fingret nu!!!! Vadå vänta? Vadå ha tålamod? Det har ingen någonsin upplyst mig om att jag måste ha. Stört onödig egenskap enligt mig.

Jag går nästan alltid och längtar efter något. Drömmer, längtar, funderar på, planerar kring. J gör visst aldrig det. Hur kan man inte gå och längta efter saker? Längtan är ju det som på något sätt gör att jag står ut med att vänta. Visst, jag vill helst att saker ska ske NU! Men jag inser, för lite intellekt har jag, att så funkar inte världen. Men då får jag åtminstonde längta och se fram emot sakerna. Tycker livet måste vara ganska tråkigt om man inte längtar efter saker. Eller är det det som kallas att leva i nuet?

Fridens!

RSS 2.0