Fel mördare

Jag ska sluta se filmer som bygger på böcker som jag redan läst. Jag sitter bara och jämför i huvudet hur det är i boken och irriterar mig vad de har klippt bort. Senast i går såg vi en film, Den krossade tanghästen som bygger på en bok av Helene Tursten. Gillar hennes böker och huvudfiguren Iren Huss, men tro mig, det blir inget Iren Huss dvd maraton här inte. Gud så dålig filme var i jämförelse med boken. Men det värsta var att de inte har samma mördare i filmen som i boken!!!! Där går gränsen.

Inte heller Solstorm som bygger på bok av Åsa Larsson var något att ha i filmväg. Dessutom medverkade Persbrant i den. Och jag vet inte om jag är den enda kvinnan i landet som inte gillar honom, men jag fattar verkligen inte hypen kring honom. Han är inte sexig och han är inte en bra skådis. Han har ju bara ett ansiktsutryck om jag undrar om mannen ens kan le. Och otroligt stel och stolpig i sitt skådespeleri. Enda han är bra på att spela är arg. Men det räcker inte för mig i alla fall.

Så jag återgår att läsa mina böcker istället, och behålla min personliga film i huvudet. Man får faktiskt inte byta mördare bara för att det blir film.... *muttrar*

Fridens!


Blåjeans, rena lakan och schlager

En alldeles lagom helg har passerat. Igår storstädades det, jag tog ett långt skönt bad, vi bytte lakan i sängen och finns det något skönare än att på kvällen, nybadad och fräsch, krypa ner i nybäddad säng med rena lakan och veta att hela lägenheten är skinande ren. Ända in till det lilla avrinningshålet bakom grönsakslådan i kylen som fick besök av en gammal tandborste och numera inte har äckligt svart gojs i sig?

Idag blev det en tur till Kista och jag fick med mig 1 par mörkblå jeans, 1 kofta, 1 jättegrön töja och 1 skjot/tröja (sådan där tröja med inbyggd skjortdel i krage och manchetter). Både det jag letade efter och lite annat med andra ord. Hunnit med att stryka lite så för en gångs skull har vi tom strykpåse bara 5 dagar efter tvättkväll. Otroligt, så har det inte sett ut på en evighet.

Och apropå evighet, eller snarare Carola så tycker jag på sätt och vis att det var helt rätt att hon inte gick vidare till Globen i gårkväll. Alltså, varför kan inte de här gamla vinnaran ge sjutton i att vara med? Varför inte låta nya artister få ta plats? Och varför evisas tidningarna med att mer eller mindre avgöra hela slaget innan det ens har börjat, bara för att Carola, Perelli, Isaksson och Strömsted är med. Ska de vinna bara för att de sedan tidigare är bra? För att de på något sätt förtjänar det för lång och trogen tjänst? Menar, mer än en gång har man läst om hur hemskt det är att inte de rutinerade artisterna går vidare. Nej, har de inte en bra låt så ska de inte göra det. Och sorry, Carolas låt var inte bra. Okej, den var inte dålig heller, men jag kan fortfarande inte komma ihåg hur den går. Sanna Nilsen och Fridas låter däremot kommer jag fortfarande ihåg hur de går trots att det är flera veckor sedan jag hörde dem.
Men som jag skrev, jag tycker bara att det på sätt och visa var rätt att hon inte gick vidare. Fel är att Nordman gick vidare istället för dem. För helt ärligt, de är inte bra. Otroligt mossigt och tråkigt och nej hu, inte bra alls. Carola kan ju faktiskt sjunga, inge snack om saken. Men ändå, hon platsade i år inte i Globen.


Fridens!


Vem är det som har dålig koll?

Följande sägs på nyheterna i morse angående ett rån mot ett Swedbank kontor som ägde rum i gårkväll:
"Om rånarna fick med sig något byte är ännu oklart".  Oklart för vem tänkte jag då. Polisen - ja, jo, så kan det ju vara att de ännu inte fått alla fakta. Media - ja, det är väl inte så konstigt om de inte får veta precis allt. Banken - det hoppas jag verkligen de har koll på för annars har de ruggit dålig koll på sina kontor.
Bara en liten reflektion sådär.

Hitills i år har jag vid varje arbetsveckas slut nästan i panik konstaterat att det var fredag och att jag inte alla hunnit med det jag skulle. Nu är första veckan i år som jag säger "Tack gode gud det är fredag". Så trött så ögonen går i kors efter att varje kväll den här veckan jobbat sent. Men så blir det ibland. Idag ska jag dock packa ihop tidigt och förhoppningsvis lämna kontoret om 30 min. Sedan ska det nog bli en liten promenad i solen i alla fall. Det kan man behöva.

Trevlig helg på er!


Jag vet i alla fall vilka som är med i Melodifestivalen

Hos oss går SVT Morgon på tvn varje vardag morgon. Gillar att få en nyhetsdos på morgonen och ibland är det intressanta diskussioner att lyssna med ett halvt öra på medans man sätter på sig ansiktet eller bläddrar i tidningen. Nästan varje morgon fem i sju är det fem minuters sammandrag från Nöjesnytts sändningar. Väldigt ofta pratas det musik i detta sammandrag och den senaste tiden har det varit mycket av rapportering om vilka band som ska spela på diverse festivaler i sommar. Och i stort sett så sitter jag som ett frågetecken inför vilka grupper/artister det är. Tittar på maken och frågar: Vet du vilka de är? Hans svar är i stort sett alltid: Inte en aning.
Börjar vi helt enkelt bli gamla? Det kanske inte handlar om ålder iofs, men vi hänger helt klart inte längre med.
Fast makens kommentar efter senaste frågetecknet och muttrande om ålder var så skön. " Vi  vet i alla fall vilka som är med i Melodifestivalen". Men fan vet om det är något bra. ;-)

Fridens!

RSS 2.0