Varför så fåniga?

Alla har vi laster. En del röker, andra kan inte hålla sig från choklad. En del bara måste motionera (den lasten skulle jag gärna vilja ha!) och andra kan inte leva utan att få shoppa skor.

Själv älskar jag tidningar. Av alla de sorter. Jag premumerar just nu på 4 och då har jag begränsat mig och en har jag faktiskt fått i julklapp. Dessutom köper jag en massa tidningar utöver det. Det finns i stort sett inte en tidning inom kategoerierna mat, inredning, tjej, kvinna, dam tidning som jag inte köpt. Många av dem ratar jag efter ett köp, vissa köper jag regelbundet och andra får duga när jag redan köpt och läst alla mina favoriter.

Så jag bläddrar mig igenom ett och modereportage och förundras alltid över en sak - modellernas poser. Vad är det med dem egentligen? De ser ju ut som att de har fått kroppen styckad och sedan hopmonterad i all hast. Och varför ska de så ofta kuta med ryggen så de ger ringare i Notredame att framstå som ett under av hållning? Jag har också sett mycket på Top Modell och det är alltid ett evigt tjatande om att de måste se "editorial" ut i motsatts till "comersial". 

Det verkar finnas något i den där branchen om att ska man kunna tilltala kvinnor så måste det se konstigt ut. Det får absolut inte se sexigt ut eller säljbart. Varför? Personligen tycker jag det ser fånigt ut och jag blir i brist på bättre ord "osugen" på kläderna. Jag känner mig lite förnärmad och nervärderad. Kan jag inte se kläderna om kvinnan inte gör sig fånig och på något sätt ska avdramatisera sig själv? Kan jag som kvinna och potensiell köpare och kunde inte se förbi en normal vacker kvinna och se kläderna, är det det som de är rädda för? Kan kvinnor inte vara vackra och stolta inför varandra?

Jag förstår det inte och jag tycker det är fruktansvärt fånigt. Men det kanske bara är jag.


Utmaning

Fick idag en utmaning av mostersyrran Pernilla och gör väl det mesta av den i allafall. Men jag orkar inte skicka den vidare och skriva kommentarer på andras, men frågorna var tänkvärda så de svara jag på här i min blogg.

1. Skriver du att göra listor på allt du "måste göra"?
På jobbet gör jag det hela tiden, skulle inte fungera annars eftersom jag har så mycket olika saker som jag måste ha koll på.


2. Om du bara skulle skriva tre saker som är viktiga (privat eller jobb väljer du själv) vilka vore det?
a. min familj och katten
b. min träning
c. att det mesta som jag gör här i livet ska vara roligt eller trevligt eller få mig att må bra. Om merparten av mitt liv består av motsatsen, då måste något förändras.


3. Nämn en sak som du anser att du måste göra och varför du måste!
Jag måste prioritera min hälsa genom att äta rätt, motionera och göra aktiva val varje dag.

4. Formulera om samma måste som om du ville göra det!
Jag vill prioritera min hälsa genom att äta rätt, motionera och göra kloka aktiva val varje dag.

5. Vad är det viktigaste i ditt liv?
Att jag och de närmast mig mår bra.

6. Beskriv hur du kan ägna mer tid åt det som är viktigt.
Jag vet inte om jag tycker att jag behöver ägna så mycket mer tid åt det, jag tycker att jag har en ganska bra balans i det faktiskt.


Popcornförbud på bio

På dagens nätupplaga av Aftonbladet kan man läsa att det i Storbritannien nu införs popcornsförbud på vissa biografer. ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3071816.ab )

Var så jag började fundera på om det var första april idag eller något. Det står att folk verkligen hatar popcorn på bio och har krävt att kedjorna slutar med otyget att tillåta popcorn på föreställningarna. Och en av den har svarat på kravet och infört förbudet. Undrar om det är så smart, jag tror det är fler personen som vill ha popcorn till sin film än de som hatar det så mycket att de anser att de inte kan gå på bio utan det.

Men mest förvånad är jag över att det finns folk som hatar detta underbara biosnacks och som dessutom hatar det så mycket att de går till sådana extremer som att kräva förbud.

Fridens!


Tur...

..att den här dagen är över och man nu får gå hem. För det är inte min dag idag. När jag gick ifrån mitt externa möte verkade det ju inte regna. Det gjorde det. Lite, sedan blev det mer. Mycket mer. Tur regnjackan var med. Sedan när jag står vid rödljuset och ska cykla iväg så slinter jag på trampan, tappar skon, fastnar med byxbenet i trampan och ramlar åt sidan och slår i marken med cykeln över mig. Lite öm i handflatan och en ännu mer repig ring plus ett trasigt byxben blev de bestående resultaten av det. Bortsettfrån från skämmigheten av att ramla så totalt åt sidan när man står still. Skakade i ordning min lunch och lyckades spilla pulver på byxorna, var sannerligen inte bara att borsta bort utan det lämnade ordentliga spår. Spelar ingen roll, byxorna måste ju ändå lagas innan vidare användning. Spiller sedan shake på min skjorta. *suck*


Eftermiddagen = ingen inspiration alls till att jobba. Tog typ eftermiddagen att skriva rent minnesanteckningarna som kanske skulle tagit max en timme. Surfat resor istället. Gör sedan i ordnings shake nummer två. Lyckas då med konststycket att få den att öppna sig medan jag skakar så nu har jag torkat upp halvblandad shake från hela min arbetsplats och mig själv. Tänker att jag ska flytta shaken så jag inte slår ut den medan jag torkar upp men tänker inte på att min vattenflaska står kvar och lyckas slå ut den med innehåll. Mera torka.


Så nu skiter jag i det här och åker och tränar med träningsbyxor (för jag var såklart omklädd vid shake nr 2!) fuktiga av shake. Funderar på om det är säkert för mig att cykla hem eller om jag kommer bli påkörd på vägen. Fast med tanke på att min dag mer verkar präglas av klumpighet så snubblad jag väl på tröskeln till träningslokalen och slår ut tänderna. Eller något sådant.


Fridens!


RSS 2.0