Gurkflickor, McDonaldsbågar, spindelben och blå kajal.

Jag tycker smink är kul, inte min största hobby och jag lägger inte hur mycket pengar som helst på produkterna, men hyfsat kul. Jag sminkar mig ganska sparsamt både till vardags och fest. Länge har det bara varit mascara till vardags eftersom jag aldrig hittar en underlagskräm som passar mig eftersom jag så fort jag blir lite varm svettas som en gris i ansiktet och allt bara flyter runt. Nu har jag iofs hittat mineralmake-up vilket jag verkligen trivs med, men det var inte om det som den här bloggen skulle handla om.

När jag sminkar mig så tittar jag i spegeln och tycker det ser snyggt ut. Jag tycker lite mascara och eyeliner framhäver mina ögon och markera dem. Mina ögonbryn är välansade och med lite färg ramar de in ögat.  Mineralfoundation gämnar ut och ger mig en snygg hy. Tycker jag. Men tänk om jag går runt där på stan och tycker jag ser bättre ut med mitt smink när alla andra runtomkring tittar på mig och undrar om jag bara har ledsyn eller djälvigt mörkt i badrummet.

Ja, för när jag tittar mig runt på tex tunnelbanan så är det inte svårt att hitta några kvinnor som jag tänker ungefär så om. Som har en foundation som gör att det ser ut som de endera doppat fejset i en skål med mjöl eller med oboy. Som sminkar sig väldigt sparsamt - ett ljusblått brett kajalsträck under ögat. Inget mer. Eller de som målat med en brun/mörkt röd läppenna straxt utanför läpparna och sedan inte har något mer där. Inget golss, inget läppstift. Mascara som bildat spindelben med klumpar ser man ju även titt som tätt. Eller knallblå mascara.

Men det som nog ser värst ut är kvinnor/tjejer som plockar/rakat bort sina ögonbryn och målat dit ett sträck, högt ovanför brynbenet, helst i en båge som sedan slutar där ett normalt ögonbryn slutar. Gurkflickor kallade en journalist i DN dem för några årsedan. Ja, det såg ut som att de hade blivit sodomodiserade med gurkor skrev han och att det skett överraskande och att deras ögonbryn därför åkt upp så i pannan på dem. McDonaldsbågar var ett annat namn jag läste i går. Och det är verkligen fult. Det ser så onaturligt ut. Varför gör man så?

Alltså, de som går runt med den här sortens, i mina ögon, missklädande make-up kan ju inte stå där framför spegeln på morgonen och tänka "Hu vad fult det ser ut" och sedan ändå gå ut så. De måste ju i rimlighetens namn tycka att det är snyggt med ett enda brett sträck av blå kajal, ett förvånat ansiktsuttryck eller att den där bruna läppennan utanför läppkanten förtorar läpparna. Annars skulle de ju inte gå runt så. För de kan ju inte alla ha endast ledsyn eller urusel badrumsbelysning?

Och så slår mig tanken, sitter folk och tittar på mig på t-banan på morgonen och funderar på hur mörkt det är i mitt badrum? Hemska tanke!

Fridens!

Jag behöver knarka lite...

Okej, vi kan ju med en gång klargöra att det inte handlar om riktigt knark. Nyttjar inte droger, mer än cola light och alkohol lite då och då.

Men jag är som beroende av böcker. Jag läser mycket. Eller förhållandevis mycket. Jag undviker att läsa när jag går och lägger mig, för om jag läser då, då somnar jag sällan före 2 på natten. Bara några sidor till, bara fem minuter till, bara läsa klart det här kapitlet och så vips så var klockan två och jag ska upp och jobba om 4 timmar. Och det funkar inte, så jag läser inte på kvällen. Jag läser helts när jag reser. Tunnelbanan eller flyget spelar inte så stor roll. Läser oxå ofast på lunchen på jobbet eftersom jag ofta äter själv.

Och nästan lika mycket som jag älskar att läsa så älskar jag att handla böcker. Det är för mig som att knarka. Jag älskar att gå in på pockeshop eller en pocketavdelning och köpa 3-4 böcker. Det måste alltid finnas ett förråd hemma av böcker jag vill läsa. Ibland är de impulsköp och när jag väl ska läsa boken är den inte så lockande som jag trodde och den blir liggande i hyllan. Någon dag ska jag läsa den tänker jag.

Jag vill helst bara ha pocketböcker oxå. Vanliga böcker är otympliga, tar upp mycket plats och kan inte läsas med en hand. Det är viktigt när man sitter på tunnelbanan eller när man äter. Och de gånger man ändå läser en stund i sängen (och inte somnar innan två) för jag vill helst ligga på sidan och läsa.

Och nu börjar mitt lilla förråd här hemma ta slut. Och då suger det i bokköpartarmen och jag bara måste få en fix. Gå in en bokhandel och bara se alla tittlar. Känna på dem, läsa baksidetexten och bli förförd. Längta efter att få bryta upp ryggen och göra den böjlig. En del åker tillbaka upp på hyllan eftersom de bara hade ett fint yttre och inget innehåll. Men jag måste alltid lämna en del av dem där i butiken och redan då längtar jag tills jag kan komma tillbaka och knarka lite mer.

Just nu läser jag Stige Larssons "flickan som lekte med elden". Ja, jag vet, det är inte den senaste, men den kom på pocket först nu. Och jag väntar gärna på att de kommer på pocket. Sedan har jag Brook Shields bok om hennes förlossningsdepression att läsa. Men sedan börjar det bli lite skralt som sagt. Flickan som lekte med elden är dock fruktansvärt bra. Och jag bara längtar tills i morgon då vi ska sätta oss i bilen och åka i 2 timmar och jag kan läsa under tiden. Det är en förlust för alla läsare att Stige Larsson inte längre lever och att han inte skrivit fler än de här 3 böckerna som kommit ut. Eventuellt då om den fjäde som han nästan hade klar kommer ut i framtiden, men ändå. han hade haft många produktiva år framför sig och vi läsare hade haft många underbara timmars läsning att se fram emot.

Just nu ser jag fram emot att Marie Ljungsted Den döende dandyn ska komma på pocket. Böcker med gotlandsanknytning är alltid kul att läsa. Och så längtar jag efter en ny bok av Marie Hermansson, fast jag har nog läst alla som kommit ut överhuvudtaget med henne så där får jag först och främst längta efter en ny bok. Och kanske tom köpa en vanliga med hårdpärm.

Fridens!


I'll sue you!

I Sverige är det inte en så vanligt förekommande kommentar, men det förekommer ju mer frekvent i andra länder, USA tex. Om du är missnöjd med serivcen - stäm dem! Om du fick för varmt kaffe - stäm dem! Om unge demolerade leksaken och käkade upp hälften av den och fick ont i magen - stäm dem! Ja, ni fattar.

Senast i dag kunde man till exempel på Expressen.se läsa om en holländs kvinna. Hennes gata blev vinnare i dragningen i det holländska postkodslotteriet och sju av de boende där vann pengar. Men kvinnan hade inte köpt någon lott och blev således utan ersättning. Vad gör hon då? Glädjs åt de andra och grämer sig lite i smyg? Nejdå, hon stämmer postkodslotteriet eftersom händelsen var så traumatisk och att mediabevakning på gatan blev så stor att det blev alldeles för stressigt för henne. Men alltså, hur är man funtad då? Okej, det är väl klart att man skulle gärma sig som sjutton om grannarna vann i postkodslotteriet, men hey, vill man inte spela kan man inte heller vinna. Funderar på om man nästa gång det är jackpot på joker och lott skulle ta och stämma Svenska spel för utebliven vinst...

Nej, när man läser dessa notiser i kvällspressen så funderar man ju på hur en del tänker. Som kvinnan i USA som för några årsedan stämde McDonalds för att hon fått benen skållade av sitt take away kaffe som hon satte mellan benen eftersom hon var i driv in kön. Eh...kaffe, varmt, bil, jamen vad fan, sätt det inte mellan benen och sedan bli förvånad när det bänner dig när du kör iväg. De skulle ha varnat henne för att det var hett ansåg hon. Men vad fan, kaffe ska ju vara varmt som jag förstår det (dicker själv inte). Här på jobbet har de fått höja tempen på kaffemaskinen för de tyckte det skulle vara varmare.

Jag gillar inte när människor frånsäger sig sitt personliga ansvar. Och anser att de inte längre ska behöva tänka och använda lite sunt förnuft. Nu bor jag förvisso inte i USA och jag är i ärlighetens inget större fan av landet utan att ens ha varit där, men jag tycker att det verkar som att amerikanar gärna lämpar över ansvaret på någon annan. Jag ska inte behöva fundera på om leksaken jag ger mitt barn är farlig och går att plocka sönder och få i sig bitar av, jag ska bara kunna titta på en varningstext. Att titta på leksaken i fråga och själv göra en bedömning verkar vara helt förkastligt. Och står det inget så är det inte farligt och om något händer så kan jag stämma tillverkaren. Eller affären som sålden den. Eller för att ta ett annat exempel. Det är inte heller deras eget fel att de äter förmycket skräpmat, den finns ju där och är så billig. Jaha, och vad hände med att göra ett eget val? Att själv bestämma, bedömma, avgöra.

Nej, som sagt, man kanske skulle ta och stämma Svenska spel, jag känner mig faktiskt väldigt traumatiserad över att jag aldrig vinner på Lotto. Om jag spelar, vad spelar det för roll, jag tänkte vinna högsta vinsten ändå!

Fridens!


Jag och en blogg

Jaha, så har man gått och skaffat en blogg oxå. Det trodde jag då inte. Eller jo, kanske. Jag gillar ju att skriva. Filosofera över små saker jag stöter på i vardagen. Skrev en hel del dagböcker på Lunarstorm en gång i tiden. Känns som en hel evighet sedan nu. Så nu har man kanske blivit lite vuxnare och skaffat sig en blogg. Är det vuxnare än att hänga på Lunarstorm. Som 34 åring? Tveklöst ja skulle jag nog själv säga. Kanske är dags att avsluta det där lunarmedlemskapet nu, de vänner jag hade koll på genom det har ju försvunnit därifrån och för att vara helt ärlig, jag gör ju aldrig något där längre. Skriver definitift ingen dagbok. Så nu blir det blogg istället.

Fast det blir ingen "kära dagbok" form. Utan mer som bloggens titel anger, filosofernaden. Över stort och smått. Det dykter säkert upp ett och annat recept. Och vintips. Filmtips blir det nog färre av med tanke på hur himla sällan en annan släpar sig iväg till en bio nu förtiden. Fast vi gjorde det förra fredagen, eftersom vi hade biocheckar som går ut nu i veckan. Music and Lyrics såg vi. Fast det var inte det jag skulle skriva om nu. Se det som en liten higlight av vad som komma skall, jag och biobesök. En annan "soon at a blogg nere you" blir nog mitt förhållande till min mp3 spelare. Vår katt Glen kommer nog att göra ett gästspel.  Vad mer kan tänkas komma? Det blir nog ett och annat om bröllop. Går och blir fru i sommar nämligen. Fast jag ska undvika att blogga dag ut och dag in om våra bröllopsbestyr. Men något inlägg om den mycket underliga sajten bröllopstorget och mina funderingar kring det måste ju bara komma.

Föresten, något kanske jag ska skriva om mig själv. Okej, en 34 årig kvinna/tjej/tant/kärring/bitch/gudinna (epitet styrs nog av den som beskriver mig) som bor i Stockholm men aldrig kommer bli stockholmare eftersom jag är gotlänning. Okej eg bor jag i Solna, men det funkar inte lika bra att skriva bor i Solna men kommer aldrig bli solanbo. Har en sambo, snart make då, som här kommer att benämnas som J. Vi har oxå en katt vid namn Glen. Jobbar med administration på en statlig myndighet men hoppas få jobba med information på denna statliga myndighet istället eftersom det är det jag är utbildad inom. Har en syster, ettårig systerson och svåger i London. Och ett par föräldrar som bor kvar på Gotland.

Jag tror att det får räcka som presentation av mig och vad som komma ska på denna blogg.

Fridens!
/Jenny

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0